Over ons

Begin jaren 80 werd de eerste SAAB aangeschaft door de familie Tammeling. Geheel tegen alle regels in werd een groene SAAB 96 v4 uit 1974 in het donker gekocht. Het is nooit verstandig een auto in het donker te kopen en zeker geen SAAB.

Dit keer viel het goed uit. De auto was in goede staat en werd voorzien van een 2e hands LPG tank. De auto is 10 jaar in eigendom geweest tot 1993. We reden er ruim 300.000 km mee. Sinds augustus 2011 is de auto weer in ons bezit en heeft ruim 8 ton op de teller. De auto wordt dagelijks gebruikt en voldoet nog uitstekend

In de afgelopen jaren werd gezocht naar oudere SAAB’s die voor restauratie in aanmerking kwamen. Vaak voor de zogenaamde “habbekrats” of een goede fles wijn verwisselde de auto van eigenaar en kon er volop geklust worden. Om steeds voldoende onderdelen voor restauratie te hebben werden diverse SAAB’s gesloopt. Nu ligt in het magazijn voldoende voorraad om de komende jaren vooruit te kunnen. Bijna jaarlijks vindt een reis naar Zweden plaats om ontbrekende onderdelen op te sporen en contacten te onderhouden.

In 2009 is de opgebouwde verzameling verhuisd naar de Dedemsweg no. 14 in Dalfsen. Naast de woonboerderij is een oude schuur verbouwd tot klein museum. In dit museum staan diverse zeldzame SAAB’s waar deze site u een indruk van geeft. Op de voormalige deel staan een groot aantal SAAB’s in winterstalling of langdurige opslag. Daarnaast is een ruimte ingericht voor ‘sloop’objecten en auto’s die nog gerestaureerd gaan worden. Uit heel Nederland en regelmatig ook uit het buitenland ontvangen wij bezoekers voor het museum of reparatie- en restauratieadvies. Doelstelling van het museum is de herinnering aan het merk SAAB levend te houden.

Doordat bij ons een aantal auto’s geheel of gedeeltelijk gedemonteerd zijn is het eenvoudig te kijken hoe de auto is opgebouwd. Vaak worden er dan ook detailfoto’s gemaakt.Natuurlijk is het heerlijk in het magazijn te zoeken naar een ontbrekend onderdeel. Alle SAAB 96 en 95 onderdelen zijn tot in detail gesorteerd en op deze manier eenvoudig terug te vinden tijdens de restauratie.